Trasiga jeans – hiss eller diss

Jag har alltid haft en hatkärlek till trasiga jeans. Det ser sjaskigt ut om de används vid fel tillfällen, medan det kan se propert ut vid andra.

Vad är trasiga jeans?

Trasiga jeans är jeans som vid tillverkningen varit hela och rena eller sådana som vid tillverkningen sys på ett sådant sätt så att hål uppstår. Förr var det ofta tabu att gå omkring i jeans med hål, oavsett anledning. Om hål mot förmodan uppstod skulle de lappas och lagas så att de blev som nya. Idag orkar de flesta säkert inte laga sina jeans, varför de hakar på trenden som är ”inne” nu eller helt sonika införskaffar nya jeans.

En person som bär trasiga jeans bör känna sig bekväm i det, annars syns det utåt. Vidare så kan trasiga jeans i sig bilda ännu större hål. Om man känner sig obekväm med att både köpa nya jeans eller laga dem så kan man antingen skänka till välgörenhet eller klipp dem och ha som shorts.

Fel tillfällen

Om man går på en avslutningsexamen eller annan högtidlighet bör man ha hela jeans så det inte tar fokus från de väsentliga händelserna. Många ur den äldre generationen kan reta sig på att man inte kommer i sina finkläder, och det bör inte vara en så stor uppoffring att försöka vara fin.

Det är heller ingen höjdare att under vinterhalvåret då det blåser isiga vindar och kan snöa att bära trasiga jeans. Kylan griper tag i huden vilket snabbt kan kyla ned resten av kroppen.

Rätt tillfällen

Under sommarhalvåret kan man praktiskt taget ha på sig sina trasiga jeans oavsett om man åker till mataffären eller ska till stranden. De som inte är så rädda om sina jeans kanske väljer att ha på sig just de trasiga under dessa tillfällen.

Avslutningsvis så hoppas jag att du bär dina trasiga jeans med stolthet och känner dig bekväm med dem!