Smink till sommaren

Att sminka sig är en ytterst feminin aktivitet som jag värnar starkt om. Likväl som att man kan ha en dålig hårdag kan man ha en usel sminkdag. För att känna sig vacker kan sminket göra susen, men man måste då ta sig den tid som krävs. Jag började min sminkkarriär som 11-åring då jag i smyg använde mammas mascara då hon inte var hemma. Först när jag började högstadiet fick jag tillstånd att börja göra mig fin i ansiktet.

Förberedelser

Först tvättar jag ansiktet noga med diverse ansiktsmedel som varsamt tar bort smuts, fläckar och annat oönskat material. Därefter ser jag till att stå framför en spegel i ett väl belyst rum (förslagsvis framför badrumsspegeln). Jag applicerar önskat smink enligt en viss procedur som ser olika ut från gång till gång.

Genomförande

Det kan tyckas vara en bagatell att sminka sig fint, men det är nästan ett hantverk som kräver dels övning och dels disciplin. Det enklaste bör vara att ta på sig rouge på kinderna så att de ser vackert rosiga ut. Därpå följer att använda mascara på ögonfransarna, vilket gör att man ser fin ut. Mascara är det ultimata sminket – det går fort, det ser prydligt ut och det är tufft.

Eyeliner kräver en stadig hand medan ögonskugga kräver att man har ena ögat öppet för att genomföra. Ibland låter jag mina tjejkompisar sminka mig medan jag sminkar dem, vi hjälps därmed åt.

Nagellack

Nagellack förefaller enligt många vara smink. På sätt och vis är det just smink, det är inte något som är kroppseget. Att måla naglarna är dock ganska omständligt och jag har inte alltid den tid eller engagemang som fordras. Det är uteslutande vid speciella tillfällen som jag använder nagellack. Just nagellack är feminint och inte många män bär det utan att bli kollade snett på, vilket är synd.

Smink är för mig fina accessoarer!