Hej kära läsare! Det har blivit dags att presentera min blogg för er, vad den kommer att handla om och så vidare.

Vad är en blogg?

Ordet blogg kommer från engelskans blog (vilket de flesta av er troligtvis har koll på vid det här laget). På en blogg presenterar man inlägg i en kronologisk ordning. Man kan också tagga inläggen så att de hamnar i så kallade underkategorier. Underkategorierna bestämmer man själv, men de flesta väljer att döpa dem till saker som ofta tas upp, exempelvis resor, arbete eller kanske fritidsintressen.

Vissa bloggar har lås på sig så att endast inbjudna kan logga in med ett i förväg bestämt lösenord. De inbjudna brukar ofta vara vänner, familj eller arbetskamrater. Vill man ha bloggen som en digital dagbok kan man med fördel göra bloggen helt privat. För att säkra tillgången till sin blogg kan det vara värt att ha en bra internetuppkoppling, vilket jag anser mig ha.

Vad är syftet med bloggen?

På en blogg kan man datera inlägg så att man kan minnas tillbaka till en viss tidpunkt. Man kan även låta läsarna ta del av ens vardag istället för att konstant behöva sms:a eller ringa folk. Bloggen tas ofta upp vid diskussioner, speciellt om man som jag har vänner som också bloggar och skriver inlägg.

Bloggen behöver inte vara helt sanningsenlig, då det trots allt finns många som försöker skriva så klockrena eller humoristiska inlägg som möjligt. Humorbloggar, matbloggar, konstnärsbloggar, ja allt kan man ta upp i en blogg.

Med det sagt vill jag hälsa er välkomna till min blogg som utgör en mycket fundamental del av hemsidan litendelavmig.se!