Min älskade vän väntar barn

Hurra! Jag har nyligen fått reda på att min älskade väninna är gravid! Det ska firas med pompa och ståt.

Hennes strävan

Min väninna Jessica har sedan länge velat skaffa barn med sin man. Det har dock inte varit läge för det då de bägge jobbat mycket de första åren efter sina avslutade studier. Nu är dock tiden inne och äntligen kan hon få det där barnet som hon så länge pratat om. Det ska bli kul att stötta henne både som gravid och sedermera som mor till sin älskade son eller dotter. Jag har själv ännu inga barn så några större råd om barnskötsel kan jag i nuläge inte ge.

Förberedelserna väntar på att dras igång

När man skaffar barn är det mycket som ska införskaffas rent materiellt. Allt från pekböcker till gosedjur ska handlas och användas. Det är enligt mig viktigt att bebisen får möjlighet att utvecklas på ett gediget sätt. Jag köper därför nya barnkläder, de nyss nämnda pekböckerna samt lite annat smått och gott till Jessica att njuta av.

Babyshower, namngivningsceremoni

Vid en babyshower träffas ett gäng människor tillika bekanta till föräldrarna och ger bort saker, pengar och en och annan gåva för framtiden. På en borgerlig namngivningsceremoni eller en kristen dopceremoni eklateras vad barnet ska heta respektive vilken titel vederbörande har (det senare gäller främst barn inom kungafamiljen eller adeln).

Vad jag kommer göra med barnet i framtiden

Först vill jag att Jessica i lugn och ro får vänja sig med att vara småbarnsmamma, det kan nämligen vara både en börda och en fantastisk tid. Efter ett tag vill jag börja avlasta Jessica med att ta barnvagnsturer när tillfälle ges. När så ett halvår gått vill jag börja läsa pekböcker för bebisen så att denne snabbt lär sig grundläggande ord och meningar.

Åh, ju mer jag skriver om det här desto mer exalterad blir jag.