Klänning är kvinnans kostym

Att klä sig i klänning är en av de mer feminina saker man kan göra och att bära klänning behöver faktiskt inte alltid vara opraktiskt utan kan tvärtom vara väldigt smidigt.

Vad är en klänning?

En klänning är ett plagg som kan variera i utförande, längd och färg. Det finns korta klänningar, långa klänningar, åtsittande klänningar och luftiga klänningar i en mängd kulörer.

När bär man klänning?

Klänning är ett universalt plagg som egentligen kan bäras vid alla tillfällen utom när man tränar fysiskt. Att gå till jobbet i en balklänning är dock inte att rekommendera då det dels ser malplacerat ut och dels är opraktiskt. Det är ganska lätt att bära en klänning, speciellt om den är lätt att knyta i ryggregionen.

Rätt klänning för rätt tillfälle

Som ovanstående text anger kan det vara lägligt att använda en viss typ av klänning vid ett särskilt tillfälle. Om man går på begravning ska man enligt seden bära en svart sådan om de anhöriga inte anger annat i inbjudan. En begravningsklänning ska helst vara proper, hel & ren samt inte bjuda in till blickar från folks ögon.

När man ska på fest eller liknande är ofta ljusa klänningar att föredra då det kan vara en rejäl stämningshöjare. Självklart beror det på hur man själv upplever att en klänning gör med sitt humör, men de flesta i omgivningen anser att ljusa färger signalerar välstånd, glädje och upprymdhet.

Att tvätta en klänning

Klänningar kan med fördel tvättas i en vanlig tvättmaskin enligt tvättråden som står på lappen insydd någonstans i klänningen. Är det dock en ovanlig eller dyr klänning kan man om man vill vara extra försiktig och ta den till en kemtvätt, precis som en man gör med sin frack.

Lycka till med att bära klänningen, jag ska i vart fall fortsätta bära klänning när jag känner att tillfället är rätt!